Børn skaber kunst om Langeland
Sammen med elever fra Skrøbelev Skole og Langeland Bibliotek inviterede komponist Mathias Madsen Munch indenfor i Kulturens Laboratorium 18. og 19. september 2019 i et stort anlagt regionalt projekt.
Elever fra Skrøbelev Skole beskrev Langeland ud fra to temaer: ”Den Danske Nationalsang”, med henvisning til Öehlenschlager og ”Livet på havnen”, med henvisning til Langelands maritime identitet. Temaerne blev udfoldet ved besøg på Biblioteket, hvor eleverne fandt inspiration til deres produktioner. Alt sammen under kyndig ledelse af komponist Mathias Madsen Munch, med stor erfaring i at afvikle produktorienterede workshops for børn og unge.
Tirsdag d. 18. september 2019 fra 8.30-15.00 udviklede eleverne deres kunstværker på Skrøbelev Skole. De havde selv skabt fortællingen og de havde selv taget det billedmateriale, der dannede grundlag for deres værker.
Sammen udviklede de deres værk ud fra forskellige kunstneriske teknikker såsom storyboards og audioboards. Værkerne understøttedes af et lyddesign, som eleverne udarbejdede sammen med Munch.
Alle enkelte produktioner blev til sidst sat sammen med resten af klassens værker, og resulterede i en fælles video-collage, der blev præsenteret onsdag d. 19. september kl. 10.00 til fernisering på Biblioteket, side om side med de bøger, der i sin tid kickstartede elevernes kreative proces.
Mathias Madsen Munch
Komponist Mathias Madsen Munch er huskomponist i DR Musikariet og skaber musikalske værker for børn, der er legende, innovative og helt igennem anderledes. Ud over en kandidat i filmkomposition har Mathias
Madsen Munch også en kandidat i pædagogisk psykologi med speciale i social kreativitet, og for ham er det af afgørende betydning at inddrage et interaktivt element i børneformidling, hvilket han også gør i sine andre
værker for børn.
Som inspirator for børn og unge har han siden 2010 afholdt workshops i ind- og udland, senest i Letland hvor han har skabt lyddesign med lettiske børn. I 2013 skabte han værket Den Uendelige Labyrint, der er
baseret på eventyrs- og rollespil, og som siden er blevet opført for over 22.000 børn og tillige opført i Rusland og Letland.
Projektet
Kulturens laboratorium er udviklet af Kulturregion Fyn, og er en regional videndelende kulturtjeneste der udvikler forløb til skolebørn i partnerskaber mellem kunstnere, kulturinstitutioner og skoler. I skoleåret 2016/17 blev der gennemført 9 partnerskaber og i skoleåret 2017/18 igangsattes 19 nye partnerskaber, herunder forløbet med Mathias Madsen Munch på Langeland. Alle kunstnere er professionelle og projektet har modtaget støtte fra Kulturministeriet. Læs mere om projektet her: https://www.kulturregionfyn.dk/kulturens-laboratorium