4 (herre)gode romaner fra eReolen | Langeland Bibliotek

4 (herre)gode romaner fra eReolen

Teksten Kims hurtige tip 4 gode romaner fra ereolen
Photo: Langeland Bibliotek

Kim anbefaler fire gode romaner, der også kan hentes som lydbog eller e-bog på eReolen


 

Du kan også vælge at lytte til Kim, der fortæller om bøgerne. Tryk på linket her (3:16): 4 gode fra eReolen

 

  

Butcher's Crossing

 9788711325254.jpg?itok=iou00XH1

En af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst. Med en fantastisk beretning fra en bisonjagt, der har alle forudsætninger for at gå galt, skriver John Williams så man på en gang glædes over naturens vildskab og storslåethed og græmmes og væmmes over menneskets grådighed og modbydelighed. Den unge Will får forvildet sig med på en bisonjagt, der for altid vil forandre ham. Spændende historie! Bogen er samtidig fortælling om den menneskelige indgriben i det nordlige Amerika, der på markant vis ændrer grundlaget for et ellers velfungerende økosystem.

Lydbog og e-bog på eReolen

Bestil fysisk eksemplar på biblioteket

  

Intet nyt fra Vestfronten

 Erich Maria Remarque: Intet nyt fra Vestfronten

Remarques grumme krigsdrama fra skyttegravene under Første Verdenskrig. Romanen, udgivet i 1929, har for længst opnået klassikerstatus. Bogen skal læses, ikke for at svælge i lidelse og død, men for at prøve at forstå krigens væsen og dens rædsler. Man kan vælge at læse den som en advarsel mod al krig i fremtiden (hvilket desværre ikke virkede), men også som en beretning om en ung mands (og hans generations) oplevelser og trængsler under umenneskelige forhold, og hvad det gør ved ham som menneske. Den er filmatiseret mange gange, og flere af udgaverne kan findes på bibliotek.dk

e-bog på eReolen

Bestil fysisk eksemplar på biblioteket

  

Stranden

 Alex Garland: Stranden : roman

Alex Garlands vilde fortælling fra backpackerparadiset Thailand. Den velskrevne roman har opnået kultstatus og er også filmatiseret i en strålende film med Leonardo DiCaprio. Den unge Richard er på den ”obligatoriske backpackertur” rundt i Asien og støder på et hotel på en sær mand, der giver ham et kort til den måske sidste uberørte strand i verden. Enhver rejsendes drøm: At komme et sted hen, ingen har været før. Richard finder paradiset, men er det nu så fedt alligevel? Spændende og stadig aktuel roman om vores higen efter at opdage nyt.

e-bog på eReolen

Bestil fysisk eksemplar på bibliotek.dk

  

Udslettelse

 Forsidebillede af bogen Udslettelse

Nyeste roman af de fire anbefalinger er første del af Jeff Vandermeers Southern Reach trilogi. En gruppe videnskabsfolk (alle kvinder) begiver sig ind i Område X, hvor der efter en mystisk hændelse flere år forinden opstår uforklarlige mutationer. Ekspeditionen bliver en kamp på liv og død, og deltagerne må slås med egen og hinandens virkelighedsopfattelse, mens de forsøger at forstå sammenhænge og årsager. Når man har læst bogen, er det svært at forestille sig den filmatiseret, men det er faktisk lykkedes ovenstående forfatter Alex Garland at lave en glimrende film med mange flotte effekter. Filmen kan bestilles på biblioteket (eller ses på Netflix).  

Lydbog på eReolen

Bestil fysisk eksemplar på bibliotek.dk

 

John Williams (f. 1922): Butcher's crossing
Fire mænd drager i 1873 til Colorado på den ultimative bisonjagt. Endeløse nedslagtninger har tyndet ud i flokkene, men drømmen om at finde frem til kæmpeflokken lever i bedste velgående og får mændene til at tåle rejsens brutale udfordringer
Erich Maria Remarque: Intet nyt fra Vestfronten
Om rædslerne i Vestfrontens skyttegrave under 1. verdenskrig
Alex Garland, Alex Garland, Rob Hardy: Annihilation
Noget har indtaget en del af Jorden og spreder sig langsomt. Flere ekspeditioner er sendt ind og forsvundet, så nu sendes et eliteteam ind. Hvad vil de finde? Og vil de komme tilbage som sig selv?
Emneord: rumvæsener


Af: Kim Heinrich

Udgivet: Tirsdag 9. februar 2021 • Opdateret: Tirsdag 9. februar 2021