Nordhavet | Langeland Bibliotek

Nordhavet

Forside af bogen Nordhavet
Photo: Langeland Bibliotek

Kim anbefaler "Nordhavet" af Ian McGuire


Har du mod på en farefuld færd til Nordhavet, nærmest dømt til undergang? Så skal du have fat i dette brag af en roman. Placeret i afdelingen for almindelig skønlitteratur, kunne man godt få den tanke, at romanen her ikke er specielt "spændende" - sådan på den tænderklaprende måde, men der tager man grueligt fejl! 

Patrick Sumner, degraderet britisk militærlæge, får hyre som skibslæge på et hvalfangerskib med kurs mod Nordhavet. Målet for togtet er hvalspæk i store mængder, men noget er ikke, som det skal være. Kaptajnen er voldsomt risikovillig, en skibsdreng bliver fundet myrdet, og blandt besætningen breder frygten for en forbandelse sig. - Og det er bare starten på det, der ligner en uafvendelig nedtur med døden som endelig oplægningshavn. 

Det bliver frysende koldt, så slyng tæppet om dig og tag fat på denne velfortalte historie fra en spændende epoke i verdenshistorien.

En god roman til herrer og barske kvinder.

 

Romanen er filmatiseret og lavet til en flot mini-serie, rost af såvel anmeldere som seere (scorer 7.7 på IMDb.com).

 

Ian McGuire (f. 1964): Nordhavet
Omkring 1860 tager den unge militærlæge Patrick Sumner hyre på en hvalfangerbåd, som skal på jagt i Nordhavet. Turen bliver en kamp, hvor det ikke kun er Sumners dunkle fortid, der sættes under lup, også selve hans overlevelse trues
Emneord: hvaler hvalfangst


Af: Kim Heinrich

Udgivet: Tirsdag 9. november 2021 • Opdateret: Mandag 3. oktober 2022