Voksne mennesker af Marie Aubert | Langeland Bibliotek

Voksne mennesker af Marie Aubert

Læser med bog
Photo: Colourbox

Nicole Knøs Christensen anbefaler


”Voksne mennesker” er en stærk novelle som er skrevet af Marie  Aubert

 

Ida skal op til familiens hytte for at fejre sin mors fødselsdag sammen med sin lillesøster og hendes kæreste og bonusdatter. Ida er selv single, barnløs og føler, at det biologiske ur tikker højere og højere. Derfor har hun undersøgt muligheden for at få frosset sine æg ned til senere brug, hvis den rigtige mand skulle dukke op. Der venter dem nogle hyggelige feriedage, hvis ikke lige det var for Marthes gode nyheder.

Voksne mennesker er en roman om tyndslidte familiebånd, jalousi og skammen over at være alene.

Bogen er en kort lille roman, som også er hurtigt læst. Jeg forstår så udmærket Ida og hendes tankegang. Der var flere gange i bogen hvor jeg tænkte: Sådan ville jeg også have reageret. Jeg er virkelig imponeret over forfatterens evne til at skabe denne følelse og jeg sad hele tiden med en lille fornemmelse indeni af, at NU ville det gå helt galt mellem dem. Jeg var fanget fra start til slut og slugte nærmest bogen på en dag.

Voksne mennesker er virkelig godt skrevet og meget underholdende. Højaktuel i en tid hvor der bliver flere og flere enlige og hvor mange skubber dét med at få børn foran sig hele tiden.

”Life begins at forty” - citat fra bogen

Marie Aubert er en norsk forfatter, der i 2016 debuterede med novellesamlingen Må jeg komme med dig hjem. ’Voksne mennesker’ er nomineret til Bokhandlerprisen 2019 i Norge. 

Marie Aubert: Voksne mennesker
Af Marie Aubert (2020)
Ida er barnløs, single og over 40. Og når familien samles er det ikke altid en nem situation at sidde i


Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Fredag 20. marts 2020 • Opdateret: Fredag 30. juni 2023