"For skoven" af Henrik Staun | Langeland Bibliotek

"For skoven" af Henrik Staun

hænder i mange forskellige farver med tommelen op
Photo: Colourbox

Torben Jensen anbefaler


Henrik Staun har jeg hørt fortælle ved flere lejligheder, omkring livet i og med skovene på Langeland. Flere gange er man gået derfra en meget stor oplevelse rigere.

Mit ønske har været at han ville skrive så meget ned  som muligt , inden det en dag ville være for sent.  Staun har  tidligere skrevet om" Skovbrug på Langeland " en flot bog som udkom i 2005.

I 2012 kom så den meget flotte bog som slet og ret hedder " FOR SKOVEN". Jeg købte den samme dag den kom til salg og læste den med stor fornøjelse.

Det er en meget flot bog rigt illustreret, og hvor man bliver ført ind  Skovridderens liv og arbejde både før sin tid på Langeland , men selvfølgelig mest om sit lange liv  her på øen. Det er spændende  læsning, omkring  alle de forskellige mennesker han har mødt,  både under sin uddannelse og om de elever som er blevet uddannet af ham. Her kan man blive klogere på skovdrift og hvad dette store område  kræver af omhu, tilrettelæggelse, økonomisk sans og ikke mindst en betydelig arbejdsindsats. Staun var en fantastisk fortæller.

Jeg kan på det varmeste anbefale at man kigger nærmere i denne bog. Og i sidste ende at man køber den . Den er utrolig flot og velskrevet.

Af Henrik Staun (2012)
Den tidligere skovrider Henrik Staun (f. 1922) fortæller om 55 år i skovens tjeneste. Fra barndommen til studietiden på landbohøjskolen, som forstkandidat og senere skovrider bl.a. på Valdemars slot og Tranekær


Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Onsdag 23. juli 2014 • Opdateret: Mandag 21. september 2020