Kvinden i buret | Langeland Bibliotek

Kvinden i buret

Portræt af Marianne Hansen
Photo: Langeland Bibliotek

Marianne Hansen anbefaler filmen "Kvinden i buret"


Jeg har aldrig i mit liv været så fanget af en film. Helt fra start til slut var jeg opslugt, og måtte ind imellem lige minde mig selv om at trække vejret. Og da jeg to dage senere anbefalede min søn og hans kæreste at se, endte jeg såmænd med også selv at sidde og se den hele igen.


Kvinden i Buret bygger jo på Jussi Adler-Olsens bog, og handler om en kriminalinspektør Mørck og hans assistent, Assad, som opklarer henlagte sager, og som derfor får fingrene i en sag om en politiker som tilsyneladende har kastet sig over bord fra en færge.


Jeg er helt vild med Nikolaj Lie Kaas, som spiller Mørck, han har udstråling og er en meget dygtig skuespiller, og der er et rigtig godt samspil mellem ham og hans assistent (spillet af Fares Fares), fra de bliver tvunget til at arbejde sammen til de når til noget, der ligner et venskab.


Filmen skifter mellem alvor og sjov i et rigtig fint miks, og jeg kan varmt anbefale alle at se den.


Er man som mig vild med Nikolaj Lie Kaas skal man også prøve at se Dolly sover på ryggen – en sød, sjov og spændende film, som jeg også var heldig lige at falde over.
Dirch, filmen om Dirch Passer, hvor han også spiller hovedrollen, har jeg stadig til gode, men har fået den anbefalet, så den må jeg se at få set.

 

 

 

 

 

 



Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Onsdag 21. januar 2015 • Opdateret: Torsdag 7. december 2023