Location: Langeland | Langeland Bibliotek

Location: Langeland

Susanne Bier med en Oscar og en Golden Globe for filmen Hævnen
Photo: Scanpix

Se en film der er optaget på Langeland.


Vi har på Langeland ikke en filmfest, som Svend-festen i Svendborg og Odense Film Festival, men med en Oscar og en Golden Globe i bagkataloget for Hævnen, giver det god mening at se eller gense de mange fine film, hvor Langeland har lagt kulisser til idyl og drama.

Mange beboere her på øen har personlige erindringer om dengang optagelsen af (mindst) én af disse film foregik, og i nogen af filmene kan vi også se vores naboer, genboer, familie eller os selv som statister.

 

screenshot fra filmen Pelle ErobrerenPelle Erobreren - indeholder et skibsforlis optaget ved Bagenkop Bjerg
  
screenshot fra filmen Fakiren fra BilbaoFakiren fra Bilbao - med optagelser flere steder fra Tranekær, bl.a. kirkegården, slotsallén og hønsehuset
  
screenshot fra filmen HjemveHjemve - optaget i Rudkøbing, bl.a. med Din Tøjmand, apoteket og ikke mindst den her berømte scene med de mange barnumsede mænd på torvet.
  
screenshot fra tv-serien Livsens OndskabLivsens Ondskab (lån den fra linket herunder på siden). Flere af husene, som beboes af personerne ligger i Nørregade, bl.a. bor Thummelumsen i Nørregade 27.
  
screenshot fra filmen CampingCamping. Her er det sydlangeland der lægger billeder til, bl.a. Ristinge Camping, Kong Humbles grav og dramatiske scener ved Dovns Klint.
  
screenshot fra filmen HævnenHævnen (lån den fra linket herunder på siden). "Vores" prisvinder! Siloen på havnen i Rudkøbing er væsentlig i historien, men også Rudkøbing gamle skole (med daværende elever som statister) og stranden ved Bellevue var medvirkende.
  
screenshot fra filmen En chance tilEn chance til (lån den fra linket herunder på siden). En anden af Susanne Biers film har centrale scener optaget på Langelandsbroen. Denne gang dog uden Oscar.
  
screenshot fra tv-serien vores år

Vores År af Klaus Rifbjerg. Den er også optaget på Langeland - starter med en scene med en fiskerbåd med Langelandsbroen i baggrunden, men har også bl.a. Rudkøbing skole og gader i Rudkøbing som locations.

 

  
screenshot fra filmen Hvordan vi slipper af med de andreHvordan vi slipper af med de andre. Her er en scene optaget på Spodsbjerg-Tårs færgen. Måske nok ikke Langeland, men så Langelandsbæltet.

 

 

Læs mere om langelandske filmlocations på Turistforeningen Langelands hjemmeside - her kan man også finde en folder med billeder af de forskellige locations, lige til printe ud og tage med på tur rundt på øen.

 

 

 

 

 



Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Fredag 29. maj 2020 • Opdateret: Mandag 6. december 2021