en opslagstavle med ordet engelsk i stof
Photo: Colourbox

Engelsk kan læres på mange måder. At se en engelsk film med danske (eller engelske) undertekster, sætte sig med en af sine engelske yndlingssange og prøve at slå de ord op, man ikke forstår, et computerspil på engelsk, hvor man er nødt til at forstå, hvad der bliver sagt, for at kunne løse gåden/komme videre - det behøver ikke alt sammen at være terperi.

Nogen gange har man brug for lidt ekstra træning for at komme ind i det engelske sprog, og der kan biblioteket hjælpe.

 

På det fysiske bibliotek
kan man finde: ordbøger, sprogkurser og engelske bøger (se karrusellen herunder), samt selvfølgelig film, musik, spil m.m. på engelsk.

 

For et større udvalg
kan man benytte sig af eReolen Global, hvor man ved at bruge sit bibliotekslogin kan få adgang til et stort udvalg af engelske ebøger og lydbøger.

På eReolen Global kan man ved hjælp af menuerne klikke sig ind på f.eks. en oversigt over alle børnebøgerne, easy reads (som igen kan deles op i sværhedsgrad), nyt på eReolen Global, Graphic Novels og meget, meget mere. Man kan låne to materialer ad gangen, men kan altid aflevere det, man er færdig med, så der er plads til at låne nyt.

 

Ordbøger
Man kan naturligvis låne fysiske ordbøger på biblioteket, men Langeland Bibliotek abonnerer også på basen: Gyldendals røde ordbøger, (nu med navnet Ordbogen.com) og den er der også mulighed for at bruge hjemmefra med bibliotekslogin.

 

Magasiner og aviser
eReolen Global kan man også finde engelske magasiner, og hvis interessen for et emne er stærk nok, kan man somme tider læse noget, der er lidt sværere. Hvad med f.eks. at lave mad sammen fra et engelsk madmagasin

I basen Pressreader kan man også finde engelske magasiner, inden for så forskellige emner som f.eks. gaming, animals and pets og ikke mindst en kategori For Kids and Tweens. Derudover er der et stort udvalg af engelske aviser fra mange forskellige lande. Brug også her bibliotekslogin.

Både eReolen Global og Pressreader har apps, hvis man hellere vil bruge sin smartphone/tablet. De hedder henholdsvis Libby og Pressreader.

 

 

 



Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Fredag 27. marts 2020 • Opdateret: Mandag 3. oktober 2022