Biblioteket tilbyder også forskellige digitale muligheder for børn i mange forskellige aldre. Bøger, lydbøger, film og fakta er tilgængeligt, når bare man bruger sit bibliotekslogin.

Se oversigten over baserne til børn, eller læs lidt mere om mulighederne herunder.

 

 

logo for ereolen logo for eReolen Go logo for eReolen Global logo for filmstriben
eReolen
indeholder (som for de voksne) ebøger og elydbøger for børn og unge. Begge kategorier har en afdeling for børn og unge, som igen kan deles op i enten genrer (humor, fantasy etc) eller aldersgrupper (0-3 år, 4-6 år etc). Man skal bruge bibliotekslogin for at anvende eReolen.
Tip til anvendelse: brug eReolen for at læse en god historie, eller for at få læst højt. Eller find lydbogen til den bog, barnet læser, for at hjælpe læsetræningen i gang.
 eReolen Go
indeholder de samme børne- og unge-materialer som kan findes på eReolen, de er bare skilt ud til en særskilt base. eReolen Go kan derfor være nemmere at overskue, hvis man ikke er interesseret i voksenmaterialerne. Formidlingen retter sig også udelukkende til børn og unge. Man skal bruge bibliotekslogin for at anvende eReolen Go.
Tip til anvendelse: som med eReolen kan den bruges til at fremme både læselyst og læsetræning.
 eReolen Global
indeholder de engelske bøger og lydbøger. Det er nemt at finde frem til de materialer, som er specielt til børn, og de kan igen deles op i genrer, som bagefter kan sorteres i sværhedsgrad. Man skal bruge bibliotekslogin for at anvende eReolen Global.
Tip til anvendelse: basen er god både til engelsk begynderlæsning (en genre hedder Easy Reads) og til f.eks. hardcore fantasy fans, som helst læser på engelsk.
 Filmstriben
indeholder et stort udvalg af spillefilm og kort- og dokumentarfilm for børn og unge. Der er mulighed for underinddeling i tre aldersgrupper, og de kan igen deles op i genrer og kategorier og sorteres f.eks. efter nyhedsgrad. Man skal bruge bibliotekslogin for at anvende Filmstriben.
Tip til anvendelse: se en god film sammen med dit barn, eller bliv klogere med en dokumentarfilm om et emne, der interesserer jer.
       
       
logo for Litteratursiden logo for faktalink logo for Forfatterweb  
Litteratursiden (for børn)
indeholder anmeldelser, anbefalinger, boglister, forfatterportrætter og meget mere.
Det børnerettede materiale er samlet på en side for sig, og det er også muligt at modtage nyhedsbreve med gode idéer. Litteratursiden kan anvendes af alle uden login.
Tip til anvendelse: brug Litteratursiden for at blive inspireret til gode læseoplevelser for dig og dit barn.
 Faktalink
indeholder artikler med aktuelle og samfundsrelevante emner. Den nemmeste udgave hedder Faktalink Light og forklarer tingene helt simpelt. Alle artiklerne i Faktalink indeholder links til de originale kilder, hvis man vil vide mere.Man skal bruge bibliotekslogin for at anvende Faktalink
Tip til anvendelse: Faktalink er selvfølgelig særdeles brugbar til opgaveskrivning, men er også rigtig god, når man bare vil blive klogere på et emne. Til familiens Spørge-Jørgen.
 Forfatterweb
indeholder portrætter af forfattere og illustratorer, temalister, introduktion til genrer og litterære perioder. Børne- og ungelitteraturen har en fane for sig. Der er links til alle de originale kilder, så man kan gå ind og læse mere.
Tip til anvendelse: Forfatterweb kan naturligvis ligesom Faktalink bruges til opgaveskrivning, men er også god, hvis man f.eks. bare gerne vil have et overblik over hvor mange historier Kim Fupz Aakeson egentlig har skrevet.
  

 



Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Fredag 27. marts 2020 • Opdateret: Fredag 30. juni 2023