Alis Danmarkshistorie af Ali Animale | Langeland Bibliotek

Alis Danmarkshistorie af Ali Animale

hænder i mange forskellige farver med tommelen op
Photo: Colourbox

Kirsten Holm anbefaler


Ali Aminale var 5 år, da han måtte flygte til Danmark med sine forældre fra det islamistiske præstestyre i Itan. Efter en tryg opvækst i Ålsgårde uddannede han sig til socialrådgiver og har siden 2014 arbejdet med integration og beskæftigelse i Aarhus og Silkeborg.
Han har med egne øjne set, hvordan kvinder med anden etnisk baggrund på kontanthjælp bliver behandlet anderledes end danske kvinder i samme situation. Der er en grundlæggende holdning i systemet om, at det er synd for flygtninge og indvandrere, og der bliver taget så meget hensyn, at det spænder ben for den vigtige integration. (Kilde: 05.11.2019 JyllandsPosten)
 
Alis Danmarkshistorie er delt op i 2 dele: første del om Alis barndom, og i anden del fortæller Ali om sine erfaringer som socialrådgiver i integrationssystemet.
 
En rigtig spændende bog, som jeg absolut kan anbefale at læse.
Ali Aminali: Alis danmarkshistorie
Af Ali Aminali (2019)
Debatør, folketingskandidat og socialrådgiver Ali Aminali (f. 1982), der flygtede til Danmark med sin familie i 1987, beretter om sin integration i det danske samfund, og vi hører om Aminalis oplevelser som socialrådgiver, hvor han ser et velmenende men problematisk integrationssystem


Af: Vibeke Næsborg

Udgivet: Mandag 16. marts 2020 • Opdateret: Mandag 21. september 2020